onsdag 19 december 2007

Svägerska på besök

Nja, hon är väl inte riktigt att räknas som svägerska, men nära nog! Pajen (omnämd i inlägg igår samt den 2:e december) fick godkänt! Vilken tur, jag som knappt hade en aning om vad jag sysslade med. Det måste vara svårt att misslyckas med paj, heltenkelt :)

Gårdagens stora händelse, införskaffandet av vinglögg, visade sig vara en ytterst lyckad affär. Pepparkakstryffeln var nog så smaskig, men nästan godare blev det med glöggtryffel. Vi gjorde en sats av varje, att serveras vid julafton.

Glöggtryffel:
Gör gärna dubbel sats, det går åt till provsmakning!

200 g mörk blockchoklad
1 dl grädde
25 gram smör
3 msk vinglögg
kakao

Koka upp grädden, smält smör och choklad i bitar i den varma grädden under omrörning. Då det blivit en jämn smet, tillsätt vinglöggen, rör om och ta av värmen. Låt svalna, ställ sedan in i kylen för att stelna till en lagom konsistens för att rulla små bollar av (alternativt ta ut runda kulor med något, exempelvis teskedar för den som orkar med sånt). Ställ in de små godsakerna i kylen på ett stort fat, väl separerade. När de stelnat ordentligt, pudra runt om med kakao. Förvaras i burk med lock eller motsvarande i kylskåp fram tills servering.

Variant: Doppa torkad frukt och olika slags nötter (vi tog valnötter) i den varma smeten, ställ in i kyl för att stelna. Pudra ev med kakao för att minimera kladd vid förtäringen. Garanterat uppskattat!

Morgondagens stora projekt blir att ordna med ett nytt "lås" till min navelpiercing. Tyvärr innebär det att jag måste köpa ett helt nytt smycke, eftersom de små plopparna inte säljs separat *grrr*.




3 kommentarer:

beerbelly sa...

Gott och bra med paj. Seriös tryffel med :)
Surt att de inte kunde fixa smycket då? Går inte det hos en guldsmed ens alltså?
Hoppas du har en bra kväll. Kram.

Greenchili sa...

Jag är supersugen på paj just nu faktiskt. *smyger ut i köket och värmer en portion*

beerbelly sa...

Hehe gott. Det som är bäst med paj som sagt. Tror det är oslagbart på hur bra det är att värma på.