tisdag 20 maj 2008

Typiskt om strejken

Jag sympatiserar med sjuksköterskestrejken, och även med tredje man som drabbas av den eftersom jag är tredje man. Mina knutor i bröstet väntar snällt på att de får högre lön. Hoppas det blir snart.

9 kommentarer:

beerbelly sa...

Vafan det ska du väl inte behöva vänta på heller. Åk dit och begär att få vård nu. Om det hjälper så börja med att säga att du sympatiserar..
Håller tummar och allt!

Z sa...

Håller med beerbelly

Anonym sa...

Du ska åka dit, så är det. Dom kan inte neka dig vård.

Greenchili sa...

Tack för ert stöd :)

Jag har blivit undersökt och blivit lovad en remiss. Fast när den tiden blir, alltså den för biopsi och röntgen/ultraljud, vet ingen. Ska ringa privat vårdgivare imorgon!

Kramar // Chilin

Nollan sa...

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om strejken. De har mina sympatier så tillvida att jag visst tycker att syrrorna är värda högre lön. Dock så har det gått så långt att konsekvenserna av strejken inte längre är acceptabla ur ett medicinskt perspektiv. Förvisso är väl det själva syftet med strejken, men än dock. Tiden har ju en avsevärd betydelse i många fall när det gäller sjukdomsförlopp. Gudars vännen, sök vård å det snaraste. Inga sympatier i världen är värda den uppoffringen. Sedan hoppas jag förstås att allt ska vara bra. Men varför riskera något.
Kram på dig!

Anonym sa...

Det här med strejk är både bra och dåligt. Jag gick förbi sjukhuset (umas) i malmö, där gick det aktivister med namnlistor. Givetvis skrev jag under för högre löner. Stöter ni på någon sådan, så skriv på. Dom behöver allt stöd från allmänheten dom kan få. Sen blir ju vård av akut sjuka lidande. Det är riktigt illa, men vårdcentralerna tar över mottagningen tills vidare, så det är bara att vända sig dit.

Jag skickar positiva vibbar till dig, så får vi hoppas att det bara är fettknutor.

Kram

beerbelly sa...

Jag är emot strejken. Kräv vård det har du, jag och alla andra betalat för.
Vad de sysslar med är mellan deras knepiga fack och arbetsgivaren.
Om de hade lämnat facket för länge sedan så hade de med all sannolik haft diffrentierad lön och de som förtjänar högre hade redan haft det. Löjligaste jag hört att alla skulle förtjäna samma lön.
Dessutom om alla får det så blir det inflation som en tok så ingen får något.
Det finns många inom vården som förtjänar klart högre lön men många som inte gör det med.

Z sa...

Skulle vilja tipsa dem om att nästa gång inte ta ut ALLA i strejk på en gång, utan vissa speciella avdelningar istället. Konstigt nog tror jag det är lättare att få igenom kraven på det sättet.

la linda sa...

syrrorna gör helt rätt i att strejka, när det sen gör att vården brister borde arbetsgivaren, det vill säga svenska staten, genast göra något åt saken och lösa situationen. syrrorna behöver mer lön och vi behöver syrrorna, ge dem mer lön, de gör ett ovärderligt jobb!!
och vad det gäller dina knölar så får de oavsett strejk eller vad det än må vara inte göra så, skulle knölarna mot all förmodan vara elakartade, så är det nu inte sen, det räknas liksom inte. och det vet dem mycket väl. kan svensk allmänvård inte ge vad den utgett sig för att kunna, då får det bli privatvård på bekostnad av svenska staten, det är ju inte ditt problem om de inte kan fullfölja sina åtaganden, mer än att du blir den som får lida av det. kräv vård, på ett eller annat sätt, det är allvarligt!