fredag 9 maj 2008

Grön sparris

Åh vilken underbar primör sparrisen är! Jag brukar tillaga den väldigt enkelt, och den fungerar då som tillbehör till det mesta - stekt/grillad halloumi (cypriotisk ost) är min favorit.


Ljummen sparrissallad á la Green Chili:

1 knippe grön sparris
halverade körsbärstomater (cocktailtomater) i valfri mängd (jag tog 10)
1 klyfta färsk vitlök eller ett gäng blad ramslök
någon god olivolja, gärna smaksatt
pressad citron
några nypor havssalt
svartpeppar
smör till stekning

Stek den sköljda och ansade (ta bort den nedre, stabbiga delen) sparrisen i smöret på medelhög värme tills de är knappt mjuka. Blanda tomat och sparris samt finhackad vitlök eller strimlad ramslök på ett serveringsfat. Ringla över olivolja, skvätt över pressad citron, smula över havssalt och svartpeppar. Blanda, servera, njut!

3 kommentarer:

beerbelly sa...

Låter riktigt gott. Ha en bra fredag och helg!
Kram

Nollan sa...

Japp, sparris, och halloumi ochså för den delen, är grejer det. Borde användas betydligt mer och oftare.
He en bra helg!

Greenchili sa...

Tack, hoppas er helg också blev bra :)

Ska skriva lite om min helg sen, blir ett förslag till på krispigt fräsch grönsak också - inte sparris utan kålrabbi faktiskt =)