tisdag 15 april 2008

Extra Extra Read all about it!

Nu är det äntligen bevisat, vin gör kvinnor kåta!* Jag förstår att detta måste komma som en chock för alla, detta att alkohol kan ha någonting med upphetsning att göra - men så är det uppenbarligen ;)

Två glas vin har de italienska forskarna kommit fram till är optimal mängd för att maximera lubrikationen och lusten. Fast Aftonbladets sexolog, ingen mindre än Malena Ivarsson!, betonar riskerna med för stort intag - again, we're SO surprised - och talar om ett eller två glas. Mer än så kan faktiskt minska lusten.

Artikeln ska ha ett stort plus för att de tar sitt samhällsanvar och påtalar hur tråkigt det är för barn att se sina föräldrar fulla. Tack Aftonbladet, tack forskarna, äntligen har vi alla blivit lite klokare!

Edit:

Nu får vi komma ihåg att detta enbart gäller kvinnor i fertil ålder. Det vill säga, det är kanske möjligt för kvinnor som passerat klimakteriet att bli upphetsade av vin, men rekommendationen för dem måste bli något annorlunda. Risken för bröstcancer ökar nämligen med hela 32% då kvinnor i den gruppen dricker ett till två "små glas alkohol".

Å andra sidan är det riskfyllt att vara kvinna och nykterist. Det är 50% större risk för personer i den gruppen att bli dementa, fast det gäller även de som dricker alkohol men undviker vin. Vilken sorts vin är egalt, drick rött eller vitt vin och minska risken för demens, med andra ord.

Bara så att vi vet. Kvinnor, prioritera!

* Detta inslag fyller två funktioner. Dels är Chilin lagom trött på meningslösa "nyheter", dels vill Chilin kontrollera ifall sex på bloggen säljer så bra som Ms40+ har fått erfara.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Oh.... jag blir ju upphetsad bara av att du nämner ämnet... eller inte ;)

Två glas vin för fyra sekunder - nej tack! :)

Greenchili sa...

Nu tycker jag du ska vara snäll. Fyra sekunder är väl att dra alla över en kam :)

Men jag förstår precis vad du menar. Själv tycker jag det verkar meningslöst att dricka vin bara för att bli tänd. Kan man inte bli tänd ändå har man nog andra bekymmer. Tidsbrist tillexempel ;) Kram!

Ps. Jag har uppdaterat inlägget sedan din kommentar. Ds.

beerbelly sa...

Det är ju därför en vinare är i den storleken?
2 glas till henne och 3 till honom. Hon blir upphetsad och han somnar =)
Ha en bra kväll!
Kram

Anonym sa...

beerbelly; Underbart!!!

Anonym sa...

Hur gick det med statistiken ..;)

Greenchili sa...

ms40+: Njeeee...inge bra. Inte en enda sökning på sex, vin eller ens kvinnor. Jag måste göra någonting fel :/ Istället kommer det sånt som "klämt i bildörren" och "potatis och purjolökssoppa recept". Å andra sidan kanske det är lika bra :)

Kram!

beerbelly sa...

Jag hade ju redan den här länken :D
Ha en bra kväll!