onsdag 9 april 2008

Billigaste-samtalsjakten

Har kollat upp lite abonnemang och kontantkort och det verkar som om halebop och parlino slåss om förstaplatsen bland kontantkort. 3 förlorar på att man måste ladda med minst 150 kr per månad för att få gratis samtal (visserligen då även sms) inom samma nät. På halebop är det 45 kr, vilket jag tycker är en rimlig summa. Faktiskt är abonnemangen inte fördelaktigare än kontantkorten, vilket förvånar mig. På halebop får man visserligen 3000 sms och kanske en telefon om man binder upp sig, men där står inte tydligt att man ringer gratis inom nätet då - vilket man gör ifall man har kontantkort. Slippa bindningstid är ju ett plus i sig, det ger friheten att välja om så snart det dyker upp någonting fördelaktigare. Parlino har inget abonnemang (än), de är bra såtillvida att man ringer gratis (plus uppkopplingsavgift som är något högre än halebop) till fler nät, dock ej alla. Det förutsätter att man vet exakt vilket nät alla nyttjar - någonting jag starkt ifrågasätter då man idag fritt kan flytta över nummer mellan olika operatörer. Tidigare var det enklare, då hade exempelvis alla europolitan (sedemera vodaphone och numera telenor) samma riktnummer*, tror det var likadant med andra operatörer - jag har inte stenkoll.


* Det var bättre förr, åtminstone.

2 kommentarer:

beerbelly sa...

Snårigt med mobiltele. Man vill ha bra pris men även täckning. Jepp numren var bättre förr :)
Jag som rör mig lite varstans kan inte ha de där abbonemangen men bor man i storstad eller nära så funkar de nog.
Håller med om att det är fördel kontantkort om man inte ringer väldigt mycket och om man vill vara flexibel.
Hoppas det blir bra.
Kram

Greenchili sa...

Täckningen för halebop är samma som Telias, den lär vara bäst. Parlino har samma täckning som Tele2/Comviq. Sen är det bara att välja och vraka :)

Faktiskt kan det löna sig att skaffa kontantkort ändå, förutsatt att man inte har alltför stora bekymmer med att ladda det tillräckligt ofta. Det kan faktiskt vara billigare.

Nackdelen är att det kostar extra att ladda (åtminstone på parlino har inte orkat kolla de andra) att ladda om man inte använder internetbanken.

Det är snårigt, som sagt :)