måndag 12 maj 2008
Kålrabbi
Kålrabbin är en underskattad, om inte helt av vår generation bortglömd, grönsak. Tyvärr får folk för sig att den endast går att äta kokt - och då anser jag inte att den riktigt kommer till sin rätt. Skär bort skal och stabbiga delar och dela den i stavar. Ringla över någon god olja, gärna valnötsolja, samt droppa över pressad citron. Krydda med havssalt och lite svartpeppar. Njut.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
10 kommentarer:
Är inte det antisimitiskt? =)
Visste inte ens att det fanns en grönsak/rotsak som hette kålrabbi.
Jag passar på den. Klarat mig hittills ;)
Hoppas du njuter och har en bra dag!
Beerbelly: Du missar en delikatess
Jag har aldrig smakat kålrabbi, men det kan ju vara gott. Dina recept är väldigt inspirerande!
/Anders
Rena matbloggen ju, kul med lite nya matidéer :) Väntar med spänning på rapport från galen helg!
Kram
Z: Krispig och fräsch är den, kålrabbin :)
Anders: Hej, välkommen och tack! Våga testa den, återkom med din dom ;)
Nollan: Ja, det blir nog en del recept till. Har bland annat en fisksoppa jag bara måste dela med mig av - den är grym! Galen-helg-rapport postad.
Kram!
Haha, när blir man bjuden på middag? ;-) Du verkar ha fallenhet för det där. Som för mycket annat. Oj vad jag smörar. Oanständigt!
Ulrica: Vi får väl komma överens om en dag :) Berätta vad som önskas så kan vi se om det går att ordna!
Håller på att odla kålrabbi just nu och letar recept :) Ska definitivt pröva när de har mognat :D
Menar att jag ska pröva ditt recept ^^' Glömde skriva xD
Hej Frida, vad kul att du vågar dig på att odla själv! Det borde jag försöka mig på, ska se om det går att ordna med en liten balkongodling här nästa år =)
Lycka till!
Skicka en kommentar