Åh vilken underbar primör sparrisen är! Jag brukar tillaga den väldigt enkelt, och den fungerar då som tillbehör till det mesta - stekt/grillad halloumi (cypriotisk ost) är min favorit.
Ljummen sparrissallad á la Green Chili:
1 knippe grön sparris
halverade körsbärstomater (cocktailtomater) i valfri mängd (jag tog 10)
1 klyfta färsk vitlök eller ett gäng blad ramslök
någon god olivolja, gärna smaksatt
pressad citron
några nypor havssalt
svartpeppar
smör till stekning
Stek den sköljda och ansade (ta bort den nedre, stabbiga delen) sparrisen i smöret på medelhög värme tills de är knappt mjuka. Blanda tomat och sparris samt finhackad vitlök eller strimlad ramslök på ett serveringsfat. Ringla över olivolja, skvätt över pressad citron, smula över havssalt och svartpeppar. Blanda, servera, njut!
fredag 9 maj 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Låter riktigt gott. Ha en bra fredag och helg!
Kram
Japp, sparris, och halloumi ochså för den delen, är grejer det. Borde användas betydligt mer och oftare.
He en bra helg!
Tack, hoppas er helg också blev bra :)
Ska skriva lite om min helg sen, blir ett förslag till på krispigt fräsch grönsak också - inte sparris utan kålrabbi faktiskt =)
Skicka en kommentar