onsdag 31 oktober 2007

Projicering

Vissa saker får mening bara genom sin kontext. Jag säger en hel del kloka saker, viktiga saker, som blir meningslösa om man rycker dem ur sitt sammanhang. Det är oerhört frustrerande när jag senare försöker klura ut vad det egentligen var jag sa, sammanfattat i ett par ord. No such luck. Det kanske går att få till en snygg analogi... jag kanske kan säga att det är som att försöka uppleva en skog genom att nämna några individuella träd.

Idag sa jag iallafall en hel del klokt. Teman: Leva sitt liv genom andra, samt projicering av sin egen kärlek till sig själv på andra så att den på så vis får legitimitet. Jag är ganska säker på att jag sa några bra saker på ämnet vänskap också. Lojalitet och verklighet. Nu är jag trött =)

Tenta imorgon (idag). Undrar om jag ska sova den där timmen man måste sitta kvar?

måndag 29 oktober 2007

Ombyggnation + Tentaplugg = Sant?

Mina grannar är bra lustiga. De har hållit på med renovering nu i flera månader och trots att de snart ska flytta så fortsätter borrandet, slipandet, hamrandet... Det är som förgjort. Tyvärr sträcker sig min sinnesnärvaro inte så långt som till att köpa öronproppar. Varje gång jag går till apoteket tänker jag "det var någonting jag skulle ha", men varje gång kommer jag hem utan dem. Som tur är är det snart dags att åka hemifrån för att gå på genomgång av kursen, inför tentan.

Nåja, jag slipper iallafall cykla i regnet.

söndag 28 oktober 2007

Everything always works out for the best

At least in retrospective. Den där sista biten är viktigast. Det är inte förrän efteråt som vi kan se att även de till synes hemskaste händelser fått positiva konsekvenser.

Jag bestämmer över mitt liv.

Jag kan. Jag vill. Jag vågar.

torsdag 25 oktober 2007

En helt vanlig dag

Tentaångest. Det finns ingenting som tentaångest som kan få mig att göra allting annat än att just plugga. Idag har jag:

  • kollat på "Våra bästa år"
  • sovit middag 2 timmar
  • börjat laga fisksoppa*
  • hämtat barn tidigt från skolan
  • handlat massor av kläder**
  • skjutsat väninna
Då tror jag gårdagen var mer produktiv, eftersom jag fick in en hel timmes effektiv läsning. Fick halft panik av instängdheten i lägenheten, lånade hund och promenerade i parken med hunden och barnet. *andas djupt*

Imorgon är en ny dag...


* Saknade saffran. Handlade sedan mat, men glömde köpa saffran. Igen.
** Kläder, smink, duschtillbehör, mat... you name it. Shopping löser min
ångest tillfälligt. At least I'm not in denial. "Barnet behöver nya kläder".
Jojo. Sen köper jag en svindyr t-shirt på MQ, bara för att jag ska till
Buddha Lounge imorgon. Jisses.