måndag 30 juni 2008

Soffan

Jag har, utan tvekan, den obekvämaste och mest opraktiska soffa som finns. Inte nog med att den inte går att hångla eller sova i; det går inte ens att sitta bekvämt i den. Till viss del kan det bero på den ofördelaktigt sneda placeringen i förhållande till tvn, som i sin tur inducerats av ett överbelamrat vardagsrum. Försök själva att flytta från fem rum till tre.

Som om inte det var nog har den förnicklade tingesten gått sönder lite här och var. Barn gillar att klänga på möbler. Kasta sig i dem. Hoppa och sparka. Soffan är inte lika förtjust i dylika aktiviteter. Den är såklart för dyr att reparera och för fin för att slängas.

Skyll dig själv, skulle någon vänlig själ ha sagt om de kunde. Jag ville ha den här soffan till varje pris, den är så fin, gammal, arvegods och gudinnan vet vad mer. Den har affektionsvärde. En sak är väldigt säker; kostnaden för mina kiropraktorbesök överstiger med råge soffans affektionsvärde. Den måste bort.

...

Dags att fundera ut vem jag ska lura att ta hand om eländet.

söndag 29 juni 2008

Semester med dottern

Detta året verkar min lilla familj* ha delad semester. Först har jag och dottern semester, sedan jag och mr cutey cute. Vi har mestadels tillbringat tiden med att försöka lära henne att simma, vilket ännu ej lyckats. Hon har åtminstone blivit av med sin tidigare skräck för vatten och är inte längre rädd för att doppa huvudet. Nåja, fem dagar till ska väl få den saken ur världen hoppas jag.

Förutom simträning har jag försökt att hitta på några utflyktsmål inärheten som kan ge trevliga sommarminnen åt små flickor. Bland annat involverar det besök på en temapark häromdagen*, en djurpark på tisdag samt en cirkus på onsdag. Jag har svårt att tänka mig att det är lika viktigt för barn som för vuxna att åka utomlands på semestern. De har ännu inte upptäckt allt fantastiskt och roligt som finns nästgårds, vilket vi nog inte heller har om jag ska vara helt ärlig. Mer ofta än sällan upptäcker jag nya smultronställen hemmavid, som jag tycker att jag borde sett tidigare...om jag inte vore så drabbad av tunnelseende och medias fixering på medelhavssemesterdrömmen.

Andra halvan av min semester ska tillbringas med mr cc på just medelhavssemester. Om det blir en drömsemester eller ej förmodar jag bestäms av priserna dagen innan avresa; sista minuten är grejen för oss heltenkelt.

Åter till disken =) Ciao!

* Jag kan inte minnas när jag började tänka på mr cc som familj. Undrar ibland hur han ser på saken, men å andra sidan är det ibland bättre att bara låta bli att överanalysera saker och ting. Mera ro i själen då.

** Medföljande, förutom jag och lilltrollet, var Mobbo X, Mobbo Y:s flickvän samt svägerskan (S). Alla verkade komma riktigt bra överens. Särskilt bra överens kom visst S och Mobbo X, eftersom båda så noga påpekade hur "jättetrevlig" den andre var. Jag kan ju inte annat än att hålla med, eftersom båda två är väldigt "jättetrevliga". :)

måndag 23 juni 2008

Biopsi

Knutan i bröstet har blivit grundligen undersökt. Jag får svar inom tio dagar, fast redan nu har jag lite upplyftande nyheter; läkaren trodde inte att det var något att oroa sig för. Det är ju bra :)

söndag 22 juni 2008

Anno 1994

   Cold and slender there she stands
listening to my thoughts
I can feel her, almost touch her
as she reaches out her hands

In a coma I can't move
trapped in a twisted world
all the promises she hasn't kept
but there is nothing I can prove

A mist, a chilly, dizzy breeze
her body so alive and smooth
Lips and eyes are everywhere
Though I know she is just a tease

The ice and mountains that I see
a part of a lovely false view
She screams a sudden sharp scream
It's all a part of what I'll be

fredag 20 juni 2008

Potential

Jag skrev mycket som ung. Nu är jag ju inte gammal, men jag menar när jag var i tonåren. Jag skrev allt möjligt och omöjligt. Debattartiklar, satir, prosa. Dikter och sånger. Någonstans på vägen slutade jag.

Jag har ett distinkt minne av att jag inte trodde att jag var tillräckligt bra på någonting. Då blev jag tydligen inte det heller. Övning ger färdighet, men utan övning finns bara en slumrande potential.

torsdag 12 juni 2008

Sagt av barn II

Ingen kan älska att tävla som barn gör. Lillan ska jämt vinna, även om det handlar om vem som älskar vem mest.

"Jag älskar dej mamma!

Jag älskar dej också gumman, mest i världen.

Jag älskar dej mest, som härifrån till stjärnan längst bort och tillbaka igen!"


Ibland kommer ungen dessutom på helt fantastiskt praktiska och fina ord. Smaka på det.

"stjärntals" "stjärnmånga"

Kom ihåg var ni läste det först :)

onsdag 11 juni 2008

Men sätt en egen rubrik då!

Jag har kommit på vad felet är. Fel folk ser rätt film! Om killar verkligen vore intresserade av att förstå sig på kvinnor, något som vi för övrigt vet att de egentligen bara låtsas vilja, skulle de sitta klistrade framför romantiska komedier och inte lära sig om sex från porr, utan skicka alla sina funderingar till frågespalter. Vice versa är säkert också helt ok* om det inte vore för att det på intet sätt skulle hjälpa det stackars manliga könet att förstå sig på oss**.

Alla borde se Juno, män som kvinnor. Det kanske inte löser några världsproblem, men det råkar vara en insiktsfull och fantastiskt bra film. Akta er killar, ni kanske tycker om den!

När vi ändå är inne på ämnet, så skulle jag vilja rekommendera lite gott tilltugg till filmen...eller kanske småplock till festen. Jag har tillockmed en snabbfix till bastuölet! *applådera och jubla här*

Crostinis á la Greenchili

Crostinis*** i valfri smak, jag tog neutrala
Pesto genovese med smak av soltorkade tomater****
Lufttorkad skinka. Ta bort fettranden!
Krasse, klippt.

Lager på lager. Klart! Dom här godbitarna trivs utmärkt i sällskap med söta, kalla drycker. Eller vin. Eller öl. Vatten går också. De måste testas, heltenkelt.


Greenchilis utmärkta bastufestförslag:

Ta många kalla öl, valfri styrka - who are we kidding
Ta ölkorvar av valfri sort - gärna sånna singelplastförpackade
Nätmelon - vem sjutton kan stava till cantaloupe, den är grön inuti iallafall.

Varm bastu, nakna människor i handdukar. Drick. Slakta korven, döda melonen. ÄT. Fördelen är att både melon och ölkorv håller ganska bra i oöppnad förpackning i värme. Ett tag åtminstone ;)

Gonatt!

*Många tjejer kollar på fotboll och porr ändå, säkert av ett ton olika skäl. Jag tänkte inte prata om dem här, mer än att kort nämna att det kan finnas ett visst egenintresse inblandat, utöver försöken att förstå sig på sin eventuellt osamkönade (det ÄR ett ord) partner. :)

**Oss. Jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag inte alls är som andra kvinnor. De där läskigt klängiga, PMSdrabbade surkärringarna. Fast jag kom på att det är inte andra kvinnor heller. I genomsnitt är vi alla bara mänskliga.

*** Små runda rostade baguettemunsbitar. Mums och självfallet inte bra för figuren.
**** Eller ta vanlig pesto då för sören och släng på lite soltorkad-tomat-hack istället. Jobbigare men funkar väl.

måndag 9 juni 2008

Semester på min balkong

Det sägs att man behöver minst tre veckors semester. Första veckan för att varva ner, andra veckan för att...hmm..jag minns inte exakt, men vila upp sig kanske? Tredje veckan ska man förbereda sig mentalt för att gå tillbaka till arbetet. Mitt i-landsproblem är att jag inte riktigt vet när jag kan vara ledig. Borde jag läsa till omtentorna hela sommaren för att vara säker på att hinna ikapp?

Fast vem försöker jag lura. Jag kommer inte läsa en enda rad eller räkna ett enda tal förrän efter min semester med mr cutey cute. Under semestern med dottern lär det knappast heller bli så mycket studerande. Jag ser framför mig timmar på stranden, sand mellan tårna och glass som måste ätas fortfort för att den smälter bort. Glad sommarflicka med små skrapsår på knäna från allt trädklättrande. Ta bort flisa ur finger. Blanda jordgubbssaft.

Allt det där andra kan vänta, för idag var första gången jag sov i solen på min balkong. Sova på balkongen behöver få mycket högre prioritet framöver. Snart nog blir det höst.

torsdag 5 juni 2008

Trötter

Vad gör jag uppe nu? Jo, jag skriver det sista på tentan som ska lämnas in om några timmar. I helgen tänkte jag vila upp mig lite, men imorgon måste jag vara social. Hehe önska mig lycka till =P